EEN LEVEN LANG LEREN

KONINGIN MÁXIMA BREEKT LANS VOOR TECHNISCHE SCHOLING

Tekst Peter van der Aa Beeld ANP Foto

Een leven lang leren in de techniek is van groot belang. Koningin Máxima benadrukte dat toen zij eind juni met twee werkbezoeken blijk gaf van haar grote interesse in technisch onderwijs.

Naast een rondleiding en gesprekken bij het Gelders Vakmanschap in Apeldoorn, ging zij naar de TechnoHub in Woerden, een regionale leeromgeving waar basisschoolleerlingen, middelbare scholieren en mbo-studenten kennis krijgen van de nieuwste technieken.

TEKORT AAN TECHNISCH PERSONEEL

Er bestaat, zoals bekend, al langere tijd een groot tekort aan vakkundig technisch personeel. Scholing is dus het sleutelwoord. Gelders Vakmanschap werd eind 2018 opgericht en is een samenwerkingsverband van de provincie, technische bedrijven, het onderwijs, brancheorganisaties en vakbonden. FNV Bouwen & Wonen en FNV Metaal maken er deel van uit. De alliantie pakt het tekort aan technisch personeel in Gelderland aan door iedereen te scholen die in techniek geïnteresseerd is en werk nodig heeft. Koningin Máxima sprak in Apeldoorn onder meer met deelnemers die een scholingstraject volgen.

ONDER DE INDRUK

FNV-bestuurder Sandra ter Maat was aanwezig bij het bezoek van de koningin: ‘Bijzonder om te zien hoe zij met kennis van zaken het gesprek met ons aanging.’ Máxima was onder de indruk van de samenwerking in Gelderland en van het project in Woerden en onderstreepte het belang om juist regionaal partijen te verbinden om zo een leven lang ontwikkelen te realiseren.

Deel deze pagina